Friday, July 2, 2010

The Next Web Romania

The Next Web Romania


Facebook continua simplificarile

Posted: 02 Jul 2010 12:59 AM PDT

La sfarsitul lunii mai, Mark Zuckerberg anunta introducerea unui mod mai usor de a controla confidentialitatea datelor personale pe Facebook. O luna mai tarziu, dezvoltatorii platformei fac urmatorul pas si anunta un proces mai transparent de autorizare a aplicatiilor externe si a websiteurilor.

Bret Taylor, CTO Facebook, afirma ca majoritatea utilizatorilor interactioneaza cu aplicatii si webisteuri conectate cu Facebook in fiecare luna. Aplicatiile au nevoie de acces la datele utilizatorilor pentru a crea o experienta unica pentru fiecare utilizator in parte (ex. butonul Imi Place instalat pe bloguri/websiteuri iti afiseaza prietenii care plac acelasi articol/pagina).

Noul proces de autorizare permite aplicatiilor sa acceseze doar informatiile publice din profilul utilizatorilor. Pentru a accesa date confidentiale, aplicatiile trebuie sa ceara in mod explicit acces la acestea. De exemplu, JibJab este un website de felicitari interactive ce are nevoie de acces la pozele personale dar si la zilele de nastere si pozele prietenilor pentru a putea crea felicitari personalizate. Prin noul proces de autorizare aplicatia trebuie sa ceara explicit acces la aceste informatii confidentiale.

Politica Facebook din ultima vreme este aceea de a arata utilizatorilor ca datele personale raman confidentiale dar si de a facilita un control mai usor asupra tuturor informatiilor distribuite de acestia. Pentru a sustine acest fapt, dezvoltatorii Facebook au decis sa dea posibilitatea utilizatorilor de a sterge informatii din Agenda. Atunci cand importi contacte din agenda telefonica, email, sau chiar servicii de mesagerie instanta – Skype, Yahoo! Messenger, Facebook salveaza si foloseste aceste informatii pentru a-ti recomanda tie si prietenilor tai noi conexiuni. Stergerea acestor contacte se face destul de usor accesand aceasta pagina. Atentie totusi la consecinte: vei pierde numerele de telefon importate iar sugestiile de prieteni nu vor mai fi la fel de relevante nici pentru tine dar nici pentru prietenii tai.

Bret Taylor argumenteaza si faptul ca orice dezvoltator ce a primit acces la date personale este obligat sa stearga aceste informatii daca utilizatorul cere acest lucru.

Original title and link for this post: Facebook continua simplificarile

De azi iti poti suna blogul!

Posted: 01 Jul 2010 01:29 PM PDT

Echipa Wordpress ne-a pregatit de azi o noua supriza: dupa posibilitatea de a posta de pe web, prin email, prin aplicatii mobile sau aplicatii desktop, a venit vremea sa “vorbim la telefon” cu blogul.

Noua optiune se poate activa din tab-ul My Blogs->alegi blogul pentru care doresti activarea optiunii -> Post by voice enable.

Ce se intampla de fapt? In momentul care se activeaza optiunea, posesorul blogului primeste un numar de telefon si un cod cu ajutorul carora poate posta pe blog o inregistrare audio, de oriunde in lume, cu conditia sa aiba un telefon la indemana.

Momentan se accepta inregistrari cu lungime maxima de o ora, iar serviciul este gratuit. Tarifele sunt cele aplicate in tara in care se face apelul, probabil cele pentru convorbiri internationale.

Convorbiri placute!

Original title and link for this post: De azi iti poti suna blogul!

The Next Web Romania, Here you can watch The Next Web Romania online. Recently it is the latest update serial play for the The Next Web Romania.The Next Web Romania is fully Eng Subbed, and avail in eng sub. Now it is availab le to watch online. you can watch The Next Web Romania by the given links below, click on The Next Web Romania Parts below to watch online. The Next Web Romania Vidoe is source of Mega Video, Youtube etc, so you can watch The Next Web Romania without any issue.

The Next Web Romania Part 1

The Next Web Romania Part 1

The Next Web Romania Part 1

Tags: The Next Web Romania, The Next Web Romania watch online, full The Next Web Romania video, The Next Web Romania download, The Next Web Romania torrent, free The Next Web Romania, The Next Web Romania megavideo, The Next Web Romania full, The Next Web Romania eng sub

0 comments: