Thursday, June 17, 2010

The Next Web Romania

The Next Web Romania


Spre ce pot evolua serviciile de check-in si ‘location-based’

Posted: 17 Jun 2010 01:30 AM PDT

Am discutat acum o saptamana la Tweetmeet despre Foursquare si “location based marketing”. Trendul de “check in” este din ce in ce mai popular si folosirea serviciilor bazate pe aceasta tehnologie creste intr-un ritm ametitor. Pe langa Foursquare, Gowalla si Yelp, in cursa au intrat si alti jucatori importanti din care mentionez Twitter, Facebook si Google.

In plus, au aparut deja servicii care sunt construite si se bazeaza pe cele enuntate mai devreme. Check.in de exemplu iti permite sa te inregistrezi la o locatie pe toate serviciile printr-o singura operatie iar TopGuest ofera persoanelor care se inregistreaza la diverse locatii prin aceste servicii puncte de loialitate si recompense.

Desi acum este la moda “check in” la un local, club sau bar, eu pariez pe un alt trend: Inregistrarea unui obiect sau a unui serviciu dintr-o locatie. Serviciile mentionate mai sus vor fi prezente in viitor si vor creste in continuare, dar astept ca ele se continue evolutia catre inregistrarea de obiecte, nu neaparat a incintei in care se afla el.

Probabil miscarea va avea un start lent. La inceput vor exista cateva produse sau servicii la oferta, insa in timp, oamenii vor dori sa faca sharing la lista de cumparaturi sau la obiecte si produse gasite in diverse locatii ale lumii.

Imagineaza-ti ca selectezi statiunea in care vei merge in vacanta si poti vedea ce mancare exista, ce suveniruri, ce servicii exista in zona, ce activitati de divertisment ai la dispozitie, la ce pret si bineinteles unde. La aceste informatii se adauga comentariile si parerile celor care au inregistrat un anumit produs/serviciu.

Voi intra intr-un restaurant si ma voi uita pe meniul virtual creat in acea locatie. Eu de fapt voi sti ce doresc sa  comand inainte sa ajunga chelnerul cu meniul. Daca voi intra intr-un supermarket, automat voi putea vedea ce discount-uri si reduceri exista. Nu ar strica nici un modul de augmented reality pentru orientarea in magazin.

Ce va  fi interesant de urmarit este daca aceasta miscare va fi lansata de una din companiile actuale, sau de un alt start-up aflat la inceput de drum. Voi cum vedeti viitorul serviciilor “location-based”?

Original title and link for this post: Spre ce pot evolua serviciile de check-in si ‘location-based’

The Next Web Romania, Here you can watch The Next Web Romania online. Recently it is the latest update serial play for the The Next Web Romania.The Next Web Romania is fully Eng Subbed, and avail in eng sub. Now it is availab le to watch online. you can watch The Next Web Romania by the given links below, click on The Next Web Romania Parts below to watch online. The Next Web Romania Vidoe is source of Mega Video, Youtube etc, so you can watch The Next Web Romania without any issue.

The Next Web Romania Part 1

The Next Web Romania Part 1

The Next Web Romania Part 1

Tags: The Next Web Romania, The Next Web Romania watch online, full The Next Web Romania video, The Next Web Romania download, The Next Web Romania torrent, free The Next Web Romania, The Next Web Romania megavideo, The Next Web Romania full, The Next Web Romania eng sub

0 comments: