Friday, June 18, 2010

The Next Web Romania

The Next Web Romania


Impresii dupa Drupal Camp Timisoara

Posted: 17 Jun 2010 10:22 PM PDT

In urma cu doua saptamani, a avut loc la Timisoara prima editie a Drupal Camp din Romania. Spun prima, deoarece vor urma cu siguranta altele, judecand dupa numarul de participanti si dupa interesul arat de acestia prezentarilor din cele 2 zile ale evenimentului.

Am fost si noi acolo, curiosi sa aflam cate ceva despre Drupal si mai ales, despre amploarea pe care o are comunitatea Drupal in Romania. Desi trebuie sa recunosc ca prezentarile mai tehnice au fost uneori peste nivelul meu (nefiind deloc familiarizata cu
Drupalul), totusi, chiar si pentru un incepator, majoritatea informatiilor au fost destul de usor de urmarit.

La final am stat de vorba cu cativa dintre participanti, pentru a afla cu ce impresii pleaca acasa dupa cele doua zile.

Am aflat astfel, de la Gabriel Dragomir,unul dintre organizatori, cum s-a nascut ideea organizarii Drupal Camp la Timisoara:

Cu o parte dintre cei prezenti aici am fost in Noiembrie 2009 la Drupal Camp Praga. Acolo ne-am gandit sa facem un astfel de eveniment si in Romania. Am facut Asociatia Drupal Romania prin Decembrie, pentru a ne asigura un cadru legal. In Ianuarie au iesit actele si ne-am apucat de treaba [...] De experienta noastra se va folosi grupul din Novi Sad, pentru a organiza Drupal Camp la ei acasa.

Alexandru Badiu, care a si avut doua prezentari in cadrul Drupal Camp, s-a aratat foarte multumit de numarul de participanti, precizand ca desi poate parea un numar mic comparativ cu alte evenimente de acest gen, pentru primul eveniment Drupal din Romania, prezenta a fost mai mare decat s-ar fi asteptat. De asemenea, a apreciat initiativa organizatorilor de a organiza cele doua seri in Porto Arte, dand astfel sansa participantilor sa socializeze si sa se cunoasca mai bine.

Din Belgia a venit Kristof Van Tomme. Prezentarea sa despre Drupal 7 a fost probabil cea pe care majoritatea participantilor o asteptau cu cel mai mare interes.

It was good to see it was very international. There were a lot of familiar faces. Some people said that Romanians are less responsive, less interactive than others, but I did not feel that. We had a lot of fun.[...] In terms of community, Drupal 7 is already here. There are over 1000 sites made with Drupal 7 already.  You should check out Drupal Gardens. That is already Drupal 7. It’s something like Wordpress, only it’s for Drupal.

Un alt speaker, Vlad Socaciu, s-a aratat multumit ca Drupal Camp i-a dat ocazia sa schimbe, intr-un mediu real, idei si informatii cu oameni care au aceleasi interese, multi cunoscuti deja din mediul virtual.

Maria Diaconu si Alexandru Bolboaca au adus la Drupal Camp practicile si metodele Agile. Ne-au spus ca au apreciat foarte mult continutul tehnic al conferintei. Desi nu folosesc Drupal, au considerat usor de inteles prezentarile si chiar o parte din ideile din spatele Drupal. Maria ne-a spus ca i-a placut modul in care cei din sala au reactionat la prezentarea Agile si felul in care au interactionat, punand intrebari la obiect, cautand solutii pentru problemele lor.  De asemenea, tinand cont ca Drupal 7 foloseste un set de practici de extreme-programming, metodele Agile se pot folosi foarte bine impreuna cu acesta.

Dintre participantii din sala, Cristian Mos ne-a spus ca a fost mai bine decat s-ar fi asteptat, insa ar fi preferat si cateva module special pentru incepatori si poate un workshop, ceva practic.  Gabriel Ungureanu, unul dintre cei prezenti la Praga cand s-a hotarat organizarea Drupal Camp in Romania, ne-a spus ca a avut emotii pana la inceperea primei sesiuni. Si el a fost de acord ca cei ce nu lucreaza in Drupal au fost putin depasiti de informatiile prezentate.De asemenea, ne-a spus ca nu poti pleca de la un Drupal Camp cu solutii, insa poti pleca cu foarte multe idei noi si concepte ce te pot ajuta in gasirea solutiilor la probleme.

Langa noi in sala au stat  Calin Iepure si Cristian Sitov. Fiindca i-am vazut entuziasmati de ce auzeau, l-am intrebat pe Calin cu ce pleaca acasa si daca si-au indeplinit scopul cu care au venit la Drupal Camp.

Tinand cont ca vrem sa implementam la nivel inalt Drupal in interiorul companiei Space Rabbit, cred ca suntem printre cei mai castigati de pe urma acest eveniment (asa se explica si entuziasmul lui Cristi). Ce-am invatat concret: Atrium, Agile, Pub/Sub, Apache Solr, DBTNG, Drupal 7, Scalare, Performanta. Dar cel mai important este faptul ca am realizat si ca “Drupal works when you sleep”!

In urma cu ceva vreme ne-am implicat intr-un proiect maret. Un proiect care dupa mult research ne-am hotarat sa-l facem in Drupal cu toate ca nu aveam cine stie ce expertiza. Am venit la Drupal Camp sa-mi confirm decizia si sa cunosc oameni care ne-ar puta ajuta prin sfaturile lor. De asemenea as mai vrea si sa adaugam un nou membru echipei. Daca mi-am atins scopul? 150% :)

Radu Ticiu, cel care a coordonat local organizarea Drupal Camp, ne-a oferit impresiile lui in calitate de organizator:

Drupalcamp 2010 a atras în Timişoara un numar impresionant de participanţi, a constituit o bună ocazie de transfer de expertiză pentru unii dintre cei mai buni profesionişti ai acestui framework atât din ţară cât şi din străinătate. Nu în ultimul rând, evenimentul a fost un excelent exemplu de agregare comunitară, facilitând un intens contact între “drupaliştii” din întreaga ţară.
Remarcabilă a fost şi implicarea şi suportul oferit de organizaţii, instituţii, firme şi persoane din Timişoara pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimentului. Aportul Universităţii ”Politehnica” din Timişoara, al Ligii Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare, al Incubatorului de Afaceri Software Timişoara, al firmelor Rohost, Hangar Hosting, TBike TM, Ottima Pan şi al unui extraordinar grup de voluntari au permis ca, la final, impresiile participanţilor despre eveniment şi despre ospitalitatea oraşului să fie absolut favorabile. Prin participarea intensă a reprezentanţilor comunităţilor de utilizatori din Ungaria şi Serbia şi în special a celor din Szeged şi Novi-Sad am obţinut o primă confirmare a faptului că Timişoara poate sa joace un rol foarte important ca locaţie a unor evenimente de succes din domeniul IT, cu relevanţă pentru euro-egiunea DKMT şi dincolo de aceasta. Incubatorul de Afaceri Software Timisoara, impreuna cu diversele comunităţi locale din domeniul IT va testa şi va dezvolta în continuare acest concept.
Toate prezentarile din cadrul Drupal Camp, poze si inregistrari video, se gasesc pe site-ul evenimentului.
Organizatorii ne promit ca vor incerca organizarea inca unui Drupal Camp anul acesta la Bucuresti. Le tinem pumnii, mai ales ca acest prim eveniment Drupal din Romania a aratat ca exista si la noi o comunitate puternica si multa experienta pe care membrii acesteia ne-o pot impartasi.

Original title and link for this post: Impresii dupa Drupal Camp Timisoara

The Next Web Romania, Here you can watch The Next Web Romania online. Recently it is the latest update serial play for the The Next Web Romania.The Next Web Romania is fully Eng Subbed, and avail in eng sub. Now it is availab le to watch online. you can watch The Next Web Romania by the given links below, click on The Next Web Romania Parts below to watch online. The Next Web Romania Vidoe is source of Mega Video, Youtube etc, so you can watch The Next Web Romania without any issue.

The Next Web Romania Part 1

The Next Web Romania Part 1

The Next Web Romania Part 1

Tags: The Next Web Romania, The Next Web Romania watch online, full The Next Web Romania video, The Next Web Romania download, The Next Web Romania torrent, free The Next Web Romania, The Next Web Romania megavideo, The Next Web Romania full, The Next Web Romania eng sub

0 comments: